Regelmatig organiseert de Slim Thuis Woning activiteiten die aansluiten op de doelen van de woning. In het onderstaande overzicht zijn de aankomende activiteiten te vinden.

Zaterdag 20 oktober (10:00 tot 14:00) – Week van het water

Als het tuinonderhoud als te zwaar wordt ondervonden ligt de keuze voor een ‘versteende’ tuin al snel voor de hand. Toch kan dat ook anders. De Slim Thuis Woning aan het rond 109 in Houten heeft een modeltuin die dient als inspiratie voor mensen voor wie het onderhoud van een ‘traditionele’ tuin te zwaar is. Kom kijken naar de tuin in de week van het water en maak kans op een van de plantenbonnen! De woning is geopend op zaterdag 20 oktober tussen 10:00 en 14:00.


Donderdag 7, 14, 21 & 28 juni (10:00 tot 12:00) – Hoe voorkomt u brand in huis?

Wilt u advies en informatie van de brandweer om brand in uw huis te voorkomen? Kom dan op donderdagochtend naar Slim Thuis Woning. Ervaar hier met een Virtual Reality bril hoe het is om wakker te worden in een woning die volstaat met rook en hoe je hierdoor bijna niet meer kunt vluchten.

De brandweer krijgt jaarlijks duizenden meldingen binnen van brand in een woning. Een brand kan veel schade en leed aanrichten. Je kunt zelf veel doen om te voorkomen dat er brand ontstaat in je huis. De brandweer is in juni elke donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur aanwezig in de Slim Thuis Woning op Het Rond 109. Bezoekers krijgen informatie en advies over hoe ze hun woning brandveilig(er) kunnen maken. Ook voor specifieke vragen over bijvoorbeeld het ophangen van rookmelders en CO2 melder kunnen mensen hier terecht.


Donderdag 24 mei (10:00 tot 12:00) – Waarom veel hulpmiddelen toch handig kunnen zijn, ook al kan je alles zelf!

Veel mensen denken en zeggen dat ze geen hulpmiddelen nodig hebben omdat ze prima zonder af kunnen. Toch zijn er veel eenvoudige hulpmiddelen die, bijvoorbeeld, het aan- en uitkleden of het openen van een pot makkelijker kunnen maken. De Vegro, bekend van de thuiszorgwinkels, is op donderdag 24 mei tussen 10.00 en 12.00 uur aanwezig in de Slim Thuis Woning om deze hulpmiddelen te laten zien.

Mensen weten vaak niet wat er mogelijk is. Grotere aanpassingen wil men graag eerst uitproberen voordat men tot aanschaf over gaat. Ook dat is mogelijk. De Vegro leent hulpmiddelen uit en verhuurt ook hulpmiddelen. Er is ook een app waarop u kunt zien welke hulpmiddelen er zijn.

Dus ook al bent u er nog niet aan toe, dan is het misschien toch wel interessant om te weten wat er allemaal mogelijk is.

Daarnaast staat Vegro natuurlijk voor u klaar om al uw vragen over hulpmiddelen te beantwoorden.
Heeft u alvast een vraag die u wil voorleggen? Mail dan naar info@slimthuiswoning.nl of kom donderdag 24 mei tussen 10:00 en 12:00 langs in de Slim Thuis Woning op het Rond 109 in Houten.

Advertenties